2013. június 16., vasárnap

Virágot a virágnak

Jó hosszú idő eltelte után a barátság újra rávett, hogy csináljak valamit :))
Ez a szép füli a cseh barátnőmnek, Veronikának készült búcsú ajándékba. A kedvenc színe alapján készült, kis sárgával, a kontrasztért. Hétszírmú virág fülcsi, íme:


 

17 megjegyzés:

  1. Szia! Nem akarok tolakodó lenni de EZT HOGY CSINÁLTAD???? Nagyon szeretek csomózni, és a karkötők már minden további nélkül mennek, de nem sikerült még soha virág alakot bogozni...még kört sem, pedig nagyon sokat próbáltam. Tudnál esetleg tanácsot adni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.semmi gond :) boldogan segitek,csak kicsit elfogalt vagyok...az egesznapos meloval.szerdan lesz kis idom.ird le az emailcimed ws elkuldok arra par dolgot es gondolatot. ^^ jo ejt

      Törlés
    2. Szia megint :) kozben akadt fel oram es vegre megtalaltam az oldalt.
      http://friendship-bracelets.net/tutorial.php?id=2913
      Innen tanultam meg. Jo tanacs, csak 6 szalat hasznalj. szep a het szallal is, de bajos...ahogy a szalakkal csomozod a szirmokat, lazan emeld elore, csomozz egyet, lazan es a szoritocsomojat szoritsd meg rendesen, s akkor nem fog a szal huzodni => szep husos szirmok lesznek. Ha megis ugy dontenel h szeretnel tanacsot, akkor irj nekem: miklos.beatrix@gmail.com

      Törlés
    3. Most találtam rá a blogodra! Alig van egy-két csomózós blog! Ezek a virágok a specialitásaim :) :) Ezentúl követni foglak, jó néha más munkáit is megcsodálni :)

      Törlés
    4. Szia.:) koszi az erdeklodest.en mar egy ideje figyellek :)).tettszenek a munkaid. Remelem hamarosan ujra lesz kis idom alkotni :P legyen mit megcsodalni. ^^

      Törlés
  2. Szia :) Én is figyelemmel kísérem a munkáidat, amelyek nagyon klasszak. Viszont egy kérdésem lenne, remélem tudsz rá választ adni. A széleit hogy csinálod meg? Mert olyan mintha két virág lenne összecsomózva, de tuti, hogy nincs így, mert nagyon nehéz két virágot egyformára csinálni (nem próbáltam, de így gondolom). Te milyen technikával készíted el, mert sajna én csak arra az egy dologra nem jöttem még rá. Válaszodat előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia :) emailben elmondom eddig hogyan csinaltam es mik az uj otleteim...amiket meg nem tudtam kiprobalni. :) miklos.beatrix@gmail.com

      Törlés
  3. Úhh, nagyon szépen köszönöm. Az e-mail címem a következő: encyke.gr@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű ez a füli és nagyon szeretném megtanulni, hogy készül. A karkötők és a könyvjelzők már remekül mennek, boldog lennék, ha fülbevalót is tudnék készíteni. Engem is a végének az eldolgozása érdekelne, de az egész technika is. Tudsz ebben segíteni?

    VálaszTörlés
  5. szia :) a mintazatot es leirast itt talalod meg:
    http://friendship-bracelets.net/tutorial.php?id=2913
    es az eldolgozasrol emailben irnek, miklos.beatrix@gmail.com
    :)

    VálaszTörlés
  6. Üdv.Az elejét megtudtam csinálni,azzal nem volt gondom..De a hátulja..azt elképzelni nem tudom,hogy hogy kell megcsinálni..Tudnál segíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. :) Mivel egyre többen kérdezik és amúgy sem nagy tudomány az enyém :P, nem titokzatoskodok tovább :P... és eddig amikor befejeztem a szirmokat, a szálakat a virág hátán összebogoztam, minden szálat a szemkzt levővel. Akkor kivágtam egy színben passzoló filcet és a virág hátára varrtam. Azt is lehet csinálni, hogy két virágot csinálsz, a végeket ugyanígy összebogzod hátul és összevarrod a két virágot. Azt is lehet csinálni, hogy a szálakat nem bogzod össze, de elég hosszúra hagyod, hogy ne lógjanak ki a végek, kivágod a filcet, és pillanatragasztóval óvatosan a virág hátára varrod. :) Ha bárkinek van új ötlete, bátran ossza meg mindenkivel, mert ez nem akkora nagy business, hogy egyik a másiktól "elrabolja" a klienseket ^^ (csak azért, mert én már kaptam olyan választ, hogy -ezt nem árulhatom el, mert eddig egyedül én voltam képes kifejleszteni ezt a technikát és eladásra csinálom- ...én is, de bizonyára angliából elrabolnám a milliókat fizető klienseket, mert ugye én egy zseni vagyok :))))))) :P...)
      Na szóval :) ha jutok vmi egyszerű és szépre, akkor posztolom :)

      Törlés
  7. Köszönöm a segítséget :D
    Ha holnap minden jól megy,kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  8. Elnézést,hogy megint ide fordulok a kérdésemmel..
    Amikor készvagyok a virágszirmokkal,egyszerűen csak vágjam le a maradék cérnát,vagy mit csináljak..?De ha levágom nem fog kibomolni?

    VálaszTörlés
  9. Ohh,bocsánat,már látom,hogy leírtad,de nem tudsz valami más módot rá?

    VálaszTörlés